Türkmenistan Aşkabat Türk İlkokulu

Vizyon: Öğrenmeyi öğrenen, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, çalışkan, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, topluma yararlı, yaratıcı ve pozitif düşünen ve yarattığı değerlerle ülkesini tüm dünyada temsil eden üstün nitelikli bireyler yetiştirmek.

Misyon: Yurtdışında bulunan vatandaşlarımızın ve çocuklarının öncelikle kültürel kimliklerini koruyucu ve yaşadıkları toplumla uyum içinde olmalarını sağlayıcı ve eğitim düzeylerini yükseltici önlemler almak, bulundukları ülkenin eğitim öğretim imkânlarından verimli bir şekilde yararlanmaları bakımından gerekli çalışmaları yapmak, Anayurda dönüşlerinde, Türk Eğitim Sistemine uyumlarını sağlamak amacıyla gerekli eğitim öğretim hizmetlerini sunmak. Yurtdışında bulunan vatandaşlarımızın ve ortak dil, kültür birliği olanların Türkçelerinin geliştirilmesi ve Türk Kültürü ile bağlantılarının sürdürülmesi amacı ile gerekli çalışmaları yapmak ve uygulamaya koymak.

Başarılar:

Saatler: Dersler saat :09:15´te başlayıp saat:13:50´de bitmektedir.
Isınma: Doğalgaz / Kalorifer
Servis Bilgisi: 4-10-28
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://askabatilkogretim.meb.k12.tr

Adres - Matumguli Şayolu No/36 Aşkabat Türk İlkokulu Aşkabat/TÜRKMENİSTAN

Yerleşim Yeri - Aşkabat/TÜRKMENİSTAN

Adres - Matumguli Şayolu No/36 Aşkabat Türk İlkokulu Aşkabat/TÜRKMENİSTAN

Ulaşım Okulumuza şehir içi otobüs(4-10-28 numaralar) ve taksilerle ulaşım sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Türkmenistan´ın başkenti Aşkabat merkezindedir.